tisdag 28 februari 2012

En bra dag !

Idag iskolan så tog  tjejerna i vår klass spruta mot livmoderhalscancer.Jag trodde att det skulle göra jätteont, men det var bara ett litet stick, och vipps så var det färdigt.

Idag följde min kompis Emma med mig hem från skolan, hon är jätteschysst. Hon är precis som en kompis ska vara ! När jag och Emma kom hem så kom min granne Johannes och frågade om han fick vara med oss,och det fick han. Men han var bara med oss en liten stund för sedan skulle jag rida och Emma skulle gå med. När vi kom hem efter ridturen så fixade vi stallet, och fyllde vatten till Cilla i hagen. Cilla var så törstig att hon knappt kunde bärja sig tills jag hade fyllt klart. Så naturligtvis så skulle hon fram och dricka nästan direkt,men hon var rädd för vattenstrålen så hon gick och ställde sig längst ner i hörnet och väntade tills jag var färdig.Hon är för go min lilla häst !

Hoppas att ni alla har haft en bra Tisdag ,för det har jag !

FORTSATT TREVLIG KVÄLL ALLA !

måndag 27 februari 2012

VÄRLDENS BÄSTA HELG !!!

Denna helgen har varit helt otrolig och fantastiskt rolig.Jag har nämligen varit på Göteborg Horse Show med mamma, Leonora och hennes dotter Mollie. När vi kom fram till Göteborg i Lördags vid 3 tiden ungefär. Så skulle vi hitta vårt hotell, men det var mycket svårare en vad vi trodde.Tillslut fick mamma googla fram en bild på hur hotellet såg ut, först då gick det.

Vid femtiden ungefär så gick vi från hotellet till Scandinavium, det tog ungefär 10 minuter. När vi kom fram så gick vi in och visade våra biljetter och så gick vi en stund på mässan. Sedan så gick vi upp och satte oss på läktaren, vi skulle se på hoppningen först.Vi har alltid sagt alltså jag och mamma då äh man ser mycket bättre på teve. Men där hade vi helt fel,man såg jättebra ! När Rolf Göran Bengtsson kom in och skulle hoppa , så skrek alla i publiken som galningar och hejade och tjoade. Men när han sedan började hoppa så blev det knäpptyst man vågade knappt andas. Han blev felfri och när han blev det började alla tjoa och skrika igen. Han är verkligen populär !!! När hoppningen var slut var det dags för kyren det är en slags dressyrtävling. Där vann en svensk han heter Patrik Kittel. Det var verkligen jätteroligt att han vann, det är inte så ofta en svensk vinner jag blev överlycklig!!!! Ja som sagt jag har haft en toppenhelg med trevligt sällskap.

FORTSATT TREVLIG KVÄLL ALLA !

tisdag 21 februari 2012

IMORGON BLIR DET EN VÄLDIGT ROLIG DAG !!!!

Idag har jag varit ute och fixat stallet, det gick jättefort. Eftersom att vattenslangen har tinat, så jag slipper hålla på att bära massa vatten fram och tillbaka. Efter det så gick jag in till min kanin han heter Patrick. Jag håller på att försöka göra honom tam, ibland går det bra och ibland inte. Man får ta det lungt och försiktigt och en sak i taget. Idag gick det jättebra jag kunde sträcka fram handen och klappa honom en bra stund. Och när han tröttnade skuttade han iväg, men han kom tillbaka till mig igen, så jag tror att han snart har förstått att jag inte är farlig. Och det är ju väldigt bra !


Imorgon ska jag åka till Boda Borg med några kompisar som är medlemmar i Mörrum ryttarförening. Jag har alldrig varit i Boda Borg innan men många säger att det är som fångarna på fortet. Jag tror att det kommer bli jätteroligt !


FORTSATT TREVLIG DAG ALLA !




söndag 19 februari 2012

TOPPEN DAG !!!

Igår så kom min kompis Emma till mig. Vi bakade chokladmuffins, fast vi glömde bort dom så dom blev lite brända hehe ! Hon sov över hos mig till idag. Idag har vi också bakat chokladmuffins fast denna gången blev dom inte brända, det var ju bra. Efter det skrittade jag en runda på Cilla och Emma gick med. Vi har haft jätteroligt både idag och igår. Om ungefär en timme så ska jag kolla på Ponnyakuten.

FORTSATT TREVLIG KVÄLL ALLA !

torsdag 16 februari 2012

INTE LÄNGE KVAR NU !

Idag har jag först varit i skolan. Sedan när jag kom hem tog jag in Cilla. Och gick en lång promenad med henne. När jag kommit ungefär halva rundan så kom min snälla fröken körande. Hon kollade noga på Cilla när hon körde förbi, log och vinkade gjorde hon också och jag gjorde detsamma ! Jag tror att hon tyckte Cilla var fin. Efter det när jag kom hem gick jag in och åt köttbullar och makaroner.

Nu ska jag förmodligen till fritidsgården Havan, där ska vi baka idag.

Nu är det snart sportlov det är bara en dag kvar nu. Herregud vad jag längtar !!!!

FORTSATT TREVLIG KVÄLL ALLA !

tisdag 14 februari 2012

BLÄ FÖR SNÖ !!!

Herregud vad det har snöat idag, värsta snöovädret ! Men det är ju faktiskt alla hjärtansdag så jag skrev ett alla hjärtansdagkort. Och gav det till min snälla mamma , som jag älskar väldigt mycket.

Idag hade vi prov på Gustav Vasa i skolan. Det gick jättebra. Efter det kollade vi på en Ronja Rövardotter

Den var faktiskt rättså bra. Och så fick vi gelehjärtan, dom var jättegoda!



DOM SER RÄTT SMARRIGA UT TYCKER JAG !

FORTSATT TREVLIG KVÄLL ALLA !

måndag 13 februari 2012

ISHOCKEY !!!!

Idag har jag åkt skridskor med grannarna. Dom ville spela hockey, så då gjorde jag också det. Det var första gången,jag tycker att jag är bäst som målvakt. Jag vägar liksom inte springa med skridskorna på isen. Jag är lite rädd föratt ramla, därför är jag inte såbra som utespelare.


Imorgon är det alla hjärtansdag. Och jag har inte köpt något att gebort inte till någon. Jag har liksom inte hunnit. Jag får väl hoppas att det löser sig ändå.
FORTSATT TREVLIG KVÄLL ALLA !
!

lördag 11 februari 2012

LÖRDAG !

Idag har jag ridit på min pigga, busiga lilla ponny Cilla. Efter det har jag hjälpt mamma och Pär- Ola att städa . Föratt Sveriges roligaste person Leonora och hennes söta lilla dotter Mollie ska komma. Vi ska äta tacos och kolla på Melodifestivalen. Jag tror att det blir lite godis också, och det är ju bra föratt det är jättegott ! Idag har Pär- Ola försökt att laga vårt avlopp föratt det har varit sönder i flera dagar. Men det är fortfarande sönder,kanske inte så kul precis.Ebbe är ju rolig också. Föratt när han tittar på teve om man försöker prata med han då, så hör han ingenting . Men om man pratar om teveprogrammet så svarar han direkt. Ibland undrar jag om det kan vara så att Ebbe kollar för mycket på teve hehe. Nu ska jag gå och släppa in hästarna, föratt dom är jättehungriga.

FORTSATT TREVLIG KVÄLL ALLA !

torsdag 9 februari 2012

BESÖK !!!

Idag har jag varit ute och ridit Cilla efter skolan. Och eftersom det är så kallt blir Cilla jättepigg . Idag när jag skulle rida iväg skulle jag få henne att stå still först, och då stegrade hon sig tillmed. Och det gjorde mig rättså förvånad för att hon har alldrig stegrat sig när jag har suttit på innan. Det är tur att jag har mycket kläder på mig så att jag inte fryser när jag rider nu när det är så kallt !

Idag var mamma på möte i skolan. Så då kom mormor och var hemma med oss en stund,mormor, Ebbe och Harry bakade jättegoda chokladmuffins som vi fikade på när jag kom in från stallet, dom var jättegoda !

Imorgon ska vi ha nationella prov i skolan , det ska bli spännande att se hur det går.Nu är det inte så länge till det är sportlov, det är bara två veckor dit. Jag längtar jättemycket till den 24 feb. För att då ska jag, mamma ,hennes kompis och min vuxenkompis Leonora och hennes dotter Mollie till Göteborg horse show !

FORTSATT TREVLIG KVÄLL ALLA !!!

söndag 5 februari 2012

Lyckad dag

Idag så var jag och hoppade  med Cilla på pay and jumpen i Olofström. Det gick superbra jag hoppade 40 och 60 cm. Fast det var jättekallt !!! Så när jag hade hoppat färdigt så lastade vi in Cilla och körde direkt hem. Och då så gick vi in och åt mammas goda spagetti och köttfärsås. Efter det gick jag och mamma ut och fixade Jalles hage så att vi kunde släppa ut honom igen.






FORTSATT TREVLIG KVÄLL ALLA !
och nu ska jag äta chokladpudding det ska bli smarrigt !

lördag 4 februari 2012

IMORGON ÄR DET DAGS !

Idag när jag vaknade gick jag direkt och släppte ut hästarna. Sedan gick jag in och åt frukost. Efter det gick jag ut igen och mockade och fixade stallet, och krattade gårdsplanen. Och då var klockan 9 på morgonen. När jag hade mockat en stund skulle´jag gå in och fylla nytt vatten i kaninens vattenflaska, och då såg jag att Jalle hade hoppat in till Cilla i hagen. Och då hämtade jag mamma så fick hon hjälpa mig och jag hade ju satt på elen. Men ja den var inte riktigt som den skulle , så Jalle fick stå inne nästan hela dagen. Inte så kul för en häst kanske men han skulle ju rymma annars!. Den där rackans bushästen !!!!

Resten av dagen har jag mest fyllt vatten eftersom att det frös till is hela tiden och mockat eftersom Jalle och Cilla stod inne. Annledningen till att Cilla stod inne var föratt hålla Jalle sällskap. Cilla red jag i alla fall ut en runda så att hon fick komma ut lite också.

Nu har jag precis putsat klart alla grejerna så att dom är fina när jag ska iväg och hoppa pay and jump med Cilla imorgon, det blir kul !
FORTSATT TREVLIG KVÄLL ALLA !

fredag 3 februari 2012

HELG !

Tjoho nu är det helg, denna helgen har jag längtat efter. För att jag ska hoppa pay and jump med Cilla igen. Denna gången i Olofström, det blir kul ! Men en sak fattar jag inte varför måste det vara så förbaskat kallt. Det är väldigt irriterande. Allting fryser och blir till is.


På Onsdag och Fredag denna veckan som kommer ska vi ha nationella prov i svenska. Är faktiskt lite nervös för det.
Imorgon ska vi ha husvisning så det städas förfullt här hemma. Det blir ju så man vill att det ska se så fint ut som möjligt när det ska komma folk och titta !
FORTSATT TREVLIG KVÄLL ALLA !

torsdag 2 februari 2012

UCSH FÖR KYLA !

Idag när jag kom hem från skolan åt jag en macka gjorde läxan och gick ut i stallet. När jag kom ut i stallet så tog jag in Cilla och Jalle. Jag borstade Cilla och gjorde henne i ordning. Sen så red jag ut en sväng Cilla var jättepigg hon travade på tvären nästan hela tiden, hon var jättebusig ! När jag kom in på skogsvägen så skulle jag trava lite. Hon gjorde ökad trav hela vägen.

När jag kom hem var det bara åh sätta igång med att mocka och fixa allt som skulle göras.
Jag längtar lite tills vi ska flytta nu. För att där kommer vi alltid ha de varmt och skönt inne i huset och varm vatten och vattenslang i stallet, så att man slipper hålla på och bära vattenspannar fram och tillbaka hela tiden. Dessutom tror jag att både huset och stallet kommer bli superfint.

Men nu är jag trött på kylan. Och det värsta är att det nog ska komma ännu mer snö ucsh !
FORTSATT TREVLIG KVÄLL ALLA !